2017-08-13

Squash på längden och tvären


Alla som någon gång har odlat squash vet hur tacksamt det kan vara, bara med en eller ett par plantor blir det ofta många stora frukter att skörda varje vecka.

Squash har lång hållbarhet så de duger att spara på, men samtidigt så vill man ju njuta av dem.

Jag har kommit på att de lämpar sig utmärkt till olika klassiska grytor (med eller utan kött).

Idag blir det gulash på squash. En favorit är annars rattatoile, den står sig bra ensam, eller kanske med ris, som vegetarisk pastasås, eller som bas till en vegetarisk pizza.

Andra saker som jag provat med gott resultat är Palak paneer och Tikka masala och i veckan ska jag prova en kinesisk auberginrätt (Fion Woo) med ingefära,vitlök, soja och apelsinjuice. Då ersätter jag auberginen med squash rakt av.

Gott och spännande är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar