Nu är det full rulle med skörden. Då är det också dags att lägga upp lager för det kommande året. Det absolut enklaste och mest energieffektiva, på alla vis, sättet att lagra är de grödor som kan självtorka. På bilden ovan är det första skörden av gula ärtor och en gråärt som passande nog heter gotländsk blåärt. Nu ska de upp på vinden där de får ligga ett tag tills de säkert är helt torra.
Idag kokade jag ihop 1,2 kg för kommande behov.
I Chilikrukorna väntar jag bara på att det ska hinna bli 10 frukter färdiga (utan att jag hinner använda dem till annat) sen ska det bli Sambal Olek.
I morgon ska jag lägga in smörgåsgurka och så ska jag prova att mjölksyra för första gången.
I morgon ska jag lägga in smörgåsgurka och så ska jag prova att mjölksyra för första gången.
Jag har odlat rödbetor och nu när jag ser dem så undrar jag varför jag gjorde det?
SvaraRaderaHur/vad gör du med rödbetor?
Hej Kasrin =)
RaderaTja jag lägger in dem, de blir goda till t ex pyttipanna, eller kalvsylta. Borsjtj kan det bli någon gång, också är de goda i rotsaksblandningar i ugn eller gratänger. Jag lagrar dem svalt i sand.