2019-04-23

Små gröna blad...


Februari var rekordvarmt, mars var varmt, april har varit varmt, även om det varit en del markfrost. Våren nalkas med stormsteg, björkarna börjar slå ut med små gröna blad.


I köksträdgården finns det, i detta fallet inte så små, gröna blad. Vitlöken växer så det knakar.


Under fiberduken har de första färskpotatisen börjat sticka upp, egentligen var det ett vågspel att sätta dem redan för 3 veckor sedan, men jag vill ju så gärna att de ska bli färdiga till midsommar. De har i a f klarat nattfrosten under fiberduken. Fiberduken får ligga kvar några veckor till. Kanske blir det midsommarpäror i år.


Under en annan fiberduk bredvid sticker sättlöken som sattes samtidigt upp. Nu ska de få sälskap av morötter. Två rader lök varvat med en rad morötter för att förvilla morots och lökflugor, om det funkar vet jag inte säkert. löken brukar bli fin, men någon gör gångar i en del av morötterna.

Samma skifte kompleterades med rödbetor och tillsammans med de palsternackor och skockor som såtts och satts redan innan är nu rotsaksskiftet komplett.


På kålskiftet spirar ruccolan och majrovan, i går fick de sällskap av resten av kålen. och även det skiftet är komplett.


Isalladsbaren spirar rädisorna tillsammans med några ynka salladsskott, igår såddes mer sallad och rädisor. I baljskiftet såddes årets ärtor.


Vinterpotatisen får vänta en tid innan de sätts ut, men nu är det dax att förgro dem i ett fönster.


Annandagen avslutades på lämpligt vis med årets första nässelsoppa och några goda ägg. Vad kan väl vara en bättre påskmiddag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar