2012-12-18

Trygghet

Jag gillar egentligen inte att låsa dörrar, men under mitt letande efter mitt hus i skogen så har jag varit inne i mängder av hus som länsats, hus med krossade fönster där bara socklarna står kvar i köket, t o m inmurade vedspisar har rivits ut. På Linderödsåsen finns mängder av fritidshus som haft besök, nya ouppackade köksinredningar har fått fötter. Trist men sant.

Jag förväntar mig inte att få inbrott men efterhand som jag får Trollstorp mer och mer iordning och ställer dit mer grejor så blir det mer intressant för de som behöver saker och pengar av olika skäl. Jag vill kunna känna mig trygg med att fixa och inreda mitt hem, även om det är värdsliga ting så är det ändå trist om man får saker förstörda eller stulna.

Det finns inget sätt att gardera sig helt, det bästa är nog att ha en hund, men det är ett stort ansvar och funkar ju inte om man inte är där på flera dagar ibland. Det näst bästa är nog att det ser ut som där är någon där även när det inte är det, med tända lampor och så.

Billiga timers för 230V finns det gott om men vill man ha en 12-volts timer till ett vettigt pris så får man leta. Jag hittate på ett företag som sålde utrustning för jakt för strax under 200 kr + frakt.

Nu har jag kopplat 2 timers till ett batteri via en batterivakt som ser till att batteriet inte urladdas för mycket, till dem ska jag koppla var sin lågförbrukande kabysslampa, en i bostadsrummet och en ute i andra delen av huset. Det går att programera mängder med tider för att tända och släcka lamporna så att det ser "Levande" ut. Ca 50 ljustimmar  kan jag få då innan jag behöver ladda batteriet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar